Nikoli nisem pomislila, da se ti bom zahvalila, ker si odšel

Nikoli nisem pomislila, da se ti bom zahvalila, ker si odšel

dec 29

Nikoli si nisem mislila, da bom to izjavila. Nikoli si nisem mislila, da bom videla nekaj dobrega v tem, da si odšel. Ampak zdaj je vse dobilo smisel. Zato, hvala ti – hvala iz srca, da si odšel.

Hvala, ker si obupal nad menoj. Naučil si me, kako lahko preživim sama. Prisilil si me, da sem spet našla sebe, da lahko živim brez tebe v mojem življenju. Spraševala sem se, kaj vse si sovražil pri meni. Nikoli ti nisem bila dovolj. Pa tako sem se trudila, da bi ti ugajala, da sem pozabila ljubiti sebe, predvsem vse tiste dele, ki ti niso bili všeč. Nisi me sprejel takšne, kakršna sem, nisi videl  kdo sem. Bila sem preveč zahtevna do sebe, da sem pozabila, kako je biti nežen, prijazen, kako je biti človek sebi.

Hvala, ker si lagal. Naučil si me, da ne glede na to, kako pošteni in pristni so ljudje, se ti še vedno brez kančka vesti lažejo v obraz. Pokazal si mi, da se nekateri pretvarjajo ves čas partnerskega odnosa samo zato, da bi človeka obdržali. Le zaradi pozornosti, po kateri hrepenijo. Le zaradi tega, da bi si iz dneva v dan polnili ego.

Hvala, ker si postavili sebe na prvo mesto. Prisilil si me, da sem naredila isto, da sem dala prednost sebi in svojemu življenju. S tem si me naučil, da sem ponovno izbrala sebe. Ko sem izbrala tebe, je bila to napačna odločitev. Spoznala sem, da ne želim biti druga izbira ali možnost. Hvala, ker si me naučili, da nikomur več ne dovolim, da bi določal mojo vrednost.

Hvala, ker se nisi boril zame, kakor sem se borila zate. Naučili si me, da boj za stvari, ki mi niso namenjene, ni nič drugega kot izguba časa in energije. Naučil si me, da ne moreš nekoga prepričati, da te ljubi, ker se to nikoli ne bo zgodilo in da ko bo pravi čas in prava oseba, se bosta njegovo in moje srce zaljubili. Preprosto bo. Manj zapleteno bo. Zdaj vem, da je nemogoče drugemu spremeniti srce.

Hvala, ker si odšel, ker si mi dal priložnost, da zdaj točno vem, kaj si želim in kakšno ljubezen potrebujem. Naredil si prostor za nekoga drugačnega, za pravo osebo. Naučil si me, kako pomembna je ljubezen do sebe in kako me lahko zaščiti pred ljudmi, kakršen si ti.

Hvala, ker si odšel, ker sem tako spet našla edino osebo, ki jo resnično potrebujem v življenju – sebe.

 

vir:citymagazine

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>