Hvala, da si bil lekcija in ne napaka!

Hvala, da si bil lekcija in ne napaka!

dec 29

Če bi mu rekla, da ni bilo boleče, bi bila laž. Če bi mu rekla, da je ni niti malo prizadel, bi bila to še večja laž.

Resnica je, da je v njeni duši, mislih, srcu pustil nešteto majhnih ran. Verjela je v osebo, sestavljeno iz delčkov sanj, čeprav je vedela, da je bil on samo privid. Nekajkrat mu je povedala, da ni oseba, ki spada v njegove predstave. A ni odšel. Bala se je odločitev, čustev, neznane prihodnosti, in ga je odrinila stran, a že v naslednjem trenutku si ga je tako noro želela nazaj.

Ni razumel, ni sprejel opravičila. Ni odpustil. Ni mu bilo mar. Ni bil nekdo, ki bi ji podal roko in ji pomagal, da bi splezala v njegov objem. Odšel je, kakor je prišel, nenadoma.

Ni verjela, da bo. Mislila je, da se bo vrnil, da bo dejal, da mu je mar, vsaj malce. Pa mu ni bilo. Kljub temu ga ni znala izpustiti iz svojih misli. Pogovarjala se je s tišino. Počutila se je tako neumno. Mislila je nanj, čeprav je nekje v sebi dobro vedela, da nimata prihodnosti.

A padla je v zgodbo, v sanje, postala je nekdo drug. Spraševala se je, kdo je ta oseba, saj se sploh ne prepozna, kje se je izgubila, kam je izginila.

Potrebovala je dneve, tedne, mesece, da se je sestavila, ker je padla na celi črti. Spoznala je del sebe, ki ga nikoli ni želela poznati, sploh ni vedela, da lahko obstaja kje v njej. Tista nora zaljubljenost v neznanca, v besede, v popolno osebo, ki si jo je ustvarila v svojih sanjah. Zdaj ve, da je prišel z namenom.

Nič ne obžaluje, ni bil napaka. Ni bil nekdo, ki bi ga takoj pozabila. Naučil jo je pomembno lekcijo, da ljudje, ne glede na to, kaj mislite, da so, po navadi prav to niso. Bil je dežna kaplja, ki izgine, kakor da je nikoli ni bilo. Naučil jo je, da nobena pričakovanja, ne dobra ne slaba, niso v redu.

Bil je lekcija in ne napaka. Bil je nekdo v vesolju, ki jo je našel med milijoni drugih. Verjela je, da je on nekdo, ki bo njen in njegov svet obrnil na njiju. Da je nekdo, ki …

A bil je le lekcija v obliki ljubezni, poslan ravno ob pravem času, da jo je naučil, da naj ceni, kar ima. Z njim bi bil njen svet kaos, poln bolečine, ker mu ni bilo mar. Ni se boril zanjo, ni mu bila prioriteta, le odšel je. Bil je le lekcija.

Spoznala je, da mora biti ponosna nase in na vse, kar ima. Naučila se je, da njeno malce strto srce ni nič z izgubo, ki bi jo lahko doživela, če on ne bi bil lekcija, ampak napaka.

Tako se je morala zaljubiti v njegov odsev v sanjah, da je spet spoznala, kako globoko in intenzivno, s strastjo in norostjo, še zna ljubiti. Spoznala je, da mu je hotela dati preveč in da je pri tem pozabila nase in izgubila sebe. Morda bi lahko bil ljubezen njenega življenja. A bil je le lekcija.

Spremenil jo je, zdaj pozna svoje meje in omejitve!

Hvaležna je življenju za vse majhne lekcije, kajti brez njih ne bi postala še boljša različica sebe.

Nekateri ljudje pridejo v vaše življenje samo zato, da vas nekaj naučijo, in jim verjetno nikoli ni bilo namenjeno, da ostanejo!

 

 

 

vir : City Magazine

 

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>