Incest

Incest

jan 21

Incest kot tak je bil vedno prepovedana tema.   Zgražanje  že ob besedi sami.  Izraz gnusa na obrazu ko sem koga povprašala kaj misli o tem.

Zanima me,  ce se vprasate,  zakaj vam je ta prepoved tako “logicna” in zakaj se vecini dviguje zelodec ob misli na incest?

In zakaj se lahko mirno zgodi, da se recimo ob rojstvu locena,  oce in hci zaljubita, ce se po nakljucju srecata v prihodnosti in ne vesta drug za drugega? A ni tako, da bi se v bistvu morala na dalec “zavohati” in se prek tega odbiti…

In zakaj recimo (vecina tukaj) ne upostevamo prepovedi seksa pred poroko, prepoved incesta (ki je predvsem DRUZBENA prepoved, bistveno bolj kot prepoved zaradi bioloskih razlogov) pa se ocitno vsem zdi nadlogicna (celo tako zelo logicna, da bo ta nit pocila od zabelezenega cinizma)?

1526355_364818313655616_896943824_n

Ok, razumem: seks med sorodniki je za nekoga nagnusen.

Zakaj?

Zaradi seksa samega menda ne, saj se ne dela čisto nič drugače kot med ne-sorodniki. Tak seks vam pa menda ni gnusen? Ali pač???

Kdo ali kaj dela sorodnike drugačne, v tem primeru gnusne?

Incest je zame nelogičen zato, ker se ga poslužujejo – vsaj po mojih informacijah – socialni invalidi, tako da njihov problem ni v tem, s kom gredo v posteljo, pač pa v tem, da niso sposobni komunikacije in vključitve v širšo okolico.

Še vedno meni osebno ni nihče argumentiral, v čem točno je koristnost prepovedi spolnih odnosov med odraslimi, nevezanimi, zrelimi sorodniki, ki te seksualne zveze nimajo namena razširiti v partnersko zvezo, in s tem posledično načrtovanju družine .

1z

Upam, da zaradi mojega pisanja ni nihče mislil, da zagovarjam incest kot tak.  Samo razmišljam v smeri, da je v določenih pogojih lahko logično dopusten oziroma, da se z njim ne naredi nobena škoda ( če odvzamemo možnost reprodukcije )

 

Tole moje razmišljanje sem obudila od mrtvih, ko sem prebrala tole zgodbico, ki je več kot odlično spisana.

http://blog69.si/fantazije/bratje/

 

1503246_374807625990018_1806575596_n

 

 

 

 

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>